Whatsapp

Hollywood Diyeti Nedir?

Anasayfa » Blog » Hollywood Diyeti Nedir?

Hollywood Diyeti Nedir?

Hollywood diyeti dünyada çok fazla ses getiren ve büyük sükse yapmış bir diyettir. Hollywood diyetini adından da anlaşılacağı üzere Hollywood ünlüleri, dünya starları, oyuncular, şarkıcılar genel olarak ünlüler çok fazla uygulamaktadır. Hollywood diyetinin dünya çapında bu kadar büyük ses getirmesinin de sebebi budur.

Hollywood diyetini ilk ortaya çıkaran kişi aynı zamanda Hollywood starlarına zayıflama uzmanı olarak hizmet veren Dr. Joel Fuhram’dır. Hollywood diyetinin bu kadar fazla meşhur olmasının ve çok fazla tercih ediliyor olmasının nedeni kısa vadede çok fazla kilo vermeyi vaat etmesidir. Sağlıksal açıdan bakıldığında da vücut içinde toplanan ödemi ve şişkinlikleri hızlı bir şekilde atarak vücudun toksinlerden temizlenmesine ve ciddi derecede yağ kaybına sebep olmasıdır.

Hollywood diyeti dünyaca çok meşhur ve kısa zamanda çok fazla kilo kaybını öngören bir diyet türüdür. Hollywood diyeti düzenli olarak ve vazgeçilmeden yaklaşık bir ay kadar uygulandığında 12 ila 18 kilo arasında bir kilo kaybı öngörülmektedir. Bu diyetin yapıldığı dönemlerde su tüketimi de çok fazla önem kazanmaktadır. Aynı şekilde gün içinde çok fazla meyve tüketilmesi de gerekir. Bu diyeti yaparken, vücudun ihtiyacı olan su miktarını en aza indirebilmek için günde 2-2,5 litre arası su içilmelidir. Kısacası bol su içmek bu diyetin en temel ve kesin kuralıdır.

Hollywood Diyeti Nasıl Yapılır?

Hollywood diyetinin başlangıç bölümü diyetin en zorlayıcı ve diyeti yapanların en çok vazgeçtiği bölümdür. Ancak program benimsendikten ve programa alışıldıktan sonra kilo vermek çok hızlanacaktır. Hollywood diyetine başlandığında, diyetin ilk iki günü tamamen sıvı alımı ile geçer. Yiyecek kesinlikle yenilmez. Bu süreçte bol bol meyve ve sebze suları tüketilir. Ancak meyve ve sebze suları içilirken, mutlaka içilen bardağın dörtte birine su eklenmesi gerekir.

  Meme Kanserinden Korunmak İçin Neler Yapılmalı?

Normal su içimi de hesaba katıldığında günlük sıvı tüketimi ortalama olarak 8-10 bardak arası olmalıdır. Taze sıkılmış meyve ve sebze suları vücut için çok güçlü bir antioksidan görevi görür ve vücut bu şekilde ödem, şişkinlik ve kimyasalları atar.

İlk iki gün sıvı ile geçildikten sonra, devam eden günlerde sabah ve öğlen hafif yiyecekler tercih edilir. Akşam ise doyurucu ve zengin bir menü tüketilir. Hollywood diyeti süresince çiğ veya pişmiş sebze, beyaz et, salata ve tüm yeşillikler rahatça tüketilebilir, serbesttir. Ancak diyet süresince sigara, unlu mamuller, alkol, kırmızı et, çay, yağ, kahve, şeker ve baklagiller tamamen yasaktır.

Diyet esnasında akşam yemeği ile kahvaltı arasındaki süreçte minimum 12 saat boyunca hiçbir şekilde kalori alınmamalıdır, yiyecek ve kalorisi olan içecek her şeyden uzak durulmalıdır. Çünkü bu dönemde vücutta otofaji meydana gelir. Otofaji hem sağlık hem de kilo verimi açısından çok önemlidir.

Hollywood diyetini emziren anneler, kronik olarak bir hastalığı bulunanlar, ilaç kullananlar, hamileler ve diyabet ile şeker hastaları hekim izni haricinde uygulayamaz. Bu diyeti yaparken günde 30 ile 45 dakika arasında yürüyüş diyeti kolaylaştıracak ve sağlık ile kilo verme açısından oldukça faydalı olacaktır.

Hollywood Diyeti İle 1 Haftada Kaç Kilo Verilir?

Hollywood diyeti yazımızın başında da söylediğimiz gibi çok kısa bir zamanda çok hızlı kilo verimi sağlayan bir diyettir. İçeriğinde çok az kalorili yiyeceklerin yer alıyor olması bu diyetin popülaritesini ve tercih edilebilirliğini oldukça arttırıyor. Aynı şekilde Hollywood diyeti kısa zaman içerisinde fazla kilolarından ve yağlarından kurtulmak isteyenler için de oldukça tercih edilebilir bir diyet olarak karşımıza çıkıyor.

Hollywood diyeti ile kilo veren kişilerin yaşadıkları süreçler ve verdikleri kilo miktarları analiz edildiğinde birçok enteresan ve ilgi çekici sonuca ulaşılmıştır. Bu diyeti egzersiz yaparak ve sistematik, programlı bir şekilde yapanlarda çok kısa zamanlarda çok fazla kiloların verildiği farkedilmiştir. Bu diyet uygulanarak bir hafta içerisinde ortalama olarak 3 ila 5 kilo arasında verilebilir.

  Vajinal Akıntı Nedir? Sebepleri Nelerdir?

Hollywood Diyeti Yapanlar Kimlerdir?

Hollywood diyeti adından anlaşılabileceği üzere Hollywood starları arasında oldukça yaygın ve rağbet gören bir diyet türüdür. Catherine Zeta Jones, Madonna, Carmen Electra, Sharon Stone bu diyeti tercih eden bazı Hollywood starlarıdır. Bunlar ile birlikte bu diyet sadece Hollywood değil, tüm dünya ünlüleri arasında çok fazla tercih edilir ve çok fazla yaygındır. Bu isimler bu diyeti uygulayan ünlülerden yalnızca bir kaçıdır.

Yine internet üzerindeki forumlarda, sözlüklerde, bloglarda ve web sayfalarında bu diyeti yapan bir çok kişiye ulaşabilmek ve onların yorumlarını okuyabilmek, dinleyebilmek mümkündür. Hollywood diyeti özellikle kısa zamanda form tutmak ve kilo vermek isteyen hemen hemen herkesin ilk tercihidir.

Hollywood Diyeti Zararları Nelerdir?

Genelde diyetisyen olarak çalışanlar, öncelikle kişilerin metabolizmalarına, bedenlerine göre analiz yapıp daha sonra uygun bir diyet programı yazmaktadır. Bu şekilde kişiler kendi vücutlarına ve sağlıklarına uygun diyet programlarını uygulayarak daha rahat ve kolay bir şekilde sonuçlar elde edebilmektedirler. İnsanlar genel olarak kendi vücutlarını analiz etmeden her gördükleri diyeti direkt olarak uygulamamalıdır.

Hollywood diyeti de bu alanda çok fazla yasağın yer aldığı ve kısa zamanda çok kilo kaybını öngören bir diyettir. Hollywood diyetinde hızlıca çok fazla kilo verilir. Bu durumu her vücut yapısı ve her bünye olumlu olarak karşılamayabilir.  Bu sebeple bu diyete başlamak isteyen herkes öncelikle bir uzmana danışmalıdır.

Hollywood Diyeti 3 Günlük

Hollywood diyetinde, diyeti uzun süre uygulamak istemeyenlerin veya sadece kısa bir süre de etkili sonuç almak isteyenlerin uygulayabilmesi için 3 günlük versiyonlar da vardır. Normalde diyet 4 hafta sürmektedir. Bu süre içerisinde de yaklaşık olarak 12 ile 18 kilo civarında verilmektedir. Ancak eğer bu diyet bu kadar uzun süre devam edilmek istenmiyorsa veya sadece kısa bir sürede etkili ve önemli bir sonuç elde edilmek isteniyorsa o zaman bir sonraki başlığımızda verdiğimiz diyet listesinin yalnızca ilk üç günü uygulanabilir.

  Meme Kanseri

Hollywood Diyeti Listesi

Hollywood diyetinin ilk iki gününde yalnızca sıvı alımı yapılmaktadır. Diyetin bu kısmı detox bölümünü içermektedir. Hollywood diyeti 4 hafta olarak yapılır. 4 haftalık Hollywood diyetinin her haftasının ilk iki günü sıvı detoxu olarak yapılmalıdır. Bu ilk iki gün içerisinde yalnızca su, meyve suyu ve yeşil çay tüketimine izin vardır.

1. Gün;

  • Kahvaltı: Salatalık ve domatesten hazırlayacağınız bir tabak söğüş, 2 ince dilim yağsız peynir, 1 tane haşlanmış yumurta, 1 dilim çavdar ekmeği, 1 bardak yeşil çay.
  • Öğle: Bol limon ve bir kaşık zeytinyağı ile hazırlanmış salata.
  • Akşam: Izgara tavuk göğsü ile birlikte 1 tabak haşlanmış brokoli (tavuk göğsü 100 gram olmalıdır)

2. Gün;

  • Sabah: 2 dilim yağsız dil peyniri, 1 kaşık diyetreçel, meyve çayı veya ıhlamur.
  • Öğle: Bol yeşil salata.
  • Akşam: 150 gram ızgara tavuk, yanında az yağda pişmiş 1 porsiyon kabak.

3. Gün;

  • Sabah: 2 dilim yağsız dil peyniri, 1 kaşık diyet reçel, meyve çayı veya ıhlamur.
  • Öğle: Bol yeşil salata.
  • Akşam: 150 gram balık eti, yanında haşlanmış 1 porsiyon brüksel lahanası.

Mücteba Gündüz

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Genel Cerrahi AD

Yazı Sayısı: 343

Profili Gör
Mücteba Gündüz
Mücteba Gündüz

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Genel Cerrahi AD

Articles: 343

Bizimle İletişime Geçin!

Sizlere daha fazla bilgi verebilmek için bizimle iletişime geçin.

Teşvikiye Mh. Sezai Selek Sk.

Tayman Ap. No:16 D:7 Şişli,İstanbul,TR