Whatsapp

Yüz Yüze Diyet 

Anasayfa » Blog » Yüz Yüze Diyet 

Sağlıklı beslenmeye adım atmak hem mevcut zamanı güzelleştirir hem de geleceğinize yatırım yapmanızı sağlar. Diyet yapmak aslında sağlıklı beslenme sürecine atılan bir adımdır. Bazı kişiler mevcut kilolarını korumak ve sağlıklı beslenmeyi öğrenmek için diyet yapar. Bazı kişilerse zayıflamak, kilo vermek veya kalp damar hastalıkları, tansiyon veya diyabet gibi hastalıkların ilerlemesini durdurmak için diyete başvurur. Diyet süreci, kişiye özel planlanması gereken bir süreçtir. Uygulanan listeler kişinin sağlık ve yaşam koşullarına uygun olmalıdır. Doğru besinler, doğru zamanda ve doğru şekilde tüketilmelidir. Bu noktada diyetisyen desteği almanın önemi açığa çıkar. Profesyonel bir beslenme danışmanlığı ile sağlıklı beslenmeye ve hayalinizdeki bedene kavuşmak için bir adım atılır.

Yüz Yüze Diyet Nedir?

Yüz yüze diyet, diyet danışmanlığı için belirli periyotlarla diyetisyen kontrolüne gelinmesi üzerine dayanan bir sistemdir. Haftalık veya iki haftalık aralıklarla danışanlar diyetisyeniyle yüz yüze görüşme gerçekleştirir. Bu görüşmelerde profesyonel elektronik tartılar ile detaylı vücut analizi alınır. Danışanın vücudundaki kütle, kas ve yağ değişimi detaylıca incelenir. Oluşan değişime göre ve kişinin diyete uyumuna göre yeni haftanın diyet listesi hazırlanır. 

Yüz Yüze Diyet Nasıl Yapılır?

Yüz yüze diyette ilk seansta diyetisyeniniz son üç ay içerisinde yapılmış olan kan tahlillerinizi inceler. Sağlık profiliniz, yaşam şekliniz ve beslenme alışkanlıklarınızı öğrenmek adına düzenlenmiş anamnez formları sayesinde sizi yakından tanır. Gerekli bilgiler ardından size özel diyet listenizi oluşturur. Bu diyet listesindeki besin dağılımı günlük almanız gereken besin değerleri göz önünde bulundurularak hazırlanır. Diyet listesinin hazırlanması ardından ise yüksek motivasyon ile diyet listenize tam uyum sağlamanız gerekir. Diyet listenize tam uyum sağlamanız halinde hedeflenen kiloya ulaşma süreniz kısalır. 

  Atkins Diyeti

Yüz Yüze Diyet ve Online Diyet Arasındaki Farklar Nelerdir?

Yüz yüze diyet ve online diyet sistemleri arasında temel farklılıklar bulunur. Yüz yüze diyet sisteminde görüşmeler diyetisyeninizin ofisinde gerçekleşir. Belirlenen aralıklarda diyetisyeninizle randevu oluşturarak ofis ziyareti gerçekleştirmeniz gerekir. Bu görüşmelerde detaylı vücut analizi alınarak diyet sürecinin ilerleyişi yakından takip edilir. Yüz yüze görüşmeler ile motivasyon sağlayan kişiler için önerilen bir sistemdir.

Online diyette ise görüşmeler online olarak gerçekleştirildiğinden danışanın ofis ziyareti gerçekleştirmesine gerek kalmaz. İnternet olan her yerde diyetisyeni ile görüşme sağlayabilir. Yapılması gereken tek şey online görüşme için diyetisyeniyle randevu oluşturmasıdır. Kütle ve vücut ölçümlerini danışan kendi tartısı ve mezura yardımı ile alır. Diyet sürecinin ilerleyişi bu verilerle takip edilir. Yoğun çalışan veya ulaşım sorunu yaşayan kişiler için önerilen bir sistemdir. 

Yüz Yüze Diyetin Avantajları Nelerdir?

Yüz yüze diyet, motivasyonun yüksek oranda sağlandığı bir sistemdir. Haftalık gerçekleşen kontroller sayesinde diyet sürecinin daha disiplinli bir şekilde ilerlediği tespit edilmiştir. Alınan detaylı vücut analizleri sayesinde kas ve yağ kütlesindeki değişimler daha rahat gözlemlenir. Bazı haftalarda kilo kaybı görülmediği düşünülebilir. Ancak kişinin vücudunda oluşan kas ve yağ kütlesindeki değişimlerin eşit oranlarda olması bunun nedeni olabilir. Verilen yağ ve alınan kasın aynı olması halinde tartı sonucu değişmezken vücut örüntüsünde çok şey değişmiş olur. Bu durum detaylı vücut analizi sayesinde gözlemlenebilir ve danışanın motivasyonunu direkt olarak arttırır. 

Yüz Yüze Diyet İçin Gerekli Sağlık Kontrolleri Nelerdir?

Yüz yüze diyete başlamadan öncesinde kişinin son üç ay içerisindeki kan değerleri diyetisyen tarafından incelenir. Kişinin yakın tarihte yapılmış tahlilleri olmaması halinde tahlilleri yaptırması istenir. İncelenmesi istenilen değerler genel olarak aşağıdaki gibidir;

  • Açlık kan şekeri
  • İnsülin
  • Kolesterol değerleri
  • Trigliserit 
  • Karaciğer enzimleri (AST- ALT)
  • D vitamini
  • B12 vitamini
  • Demir
  • Tiroit enzimleri (TSH)
  • Ürik asit
  Kolon Kanseri Olanlar Nasıl Beslenmeli?

Aile eşliğiyle çocuklar, yetişkin her kadın ve erkek yüz yüze diyet danışmanlığı alabilir. Ancak bazı durumlarda sadece diyetisyen ile çalışmak yeterli değildir. Kişinin aktif kanser tedavisi, ağır derece yanık, enteral veya parenterel beslenmeye neden olan bir sağlık problemi olması halinde beslenme danışmanlığı için doktor ve diyetisyenlerden oluşan bir ekiple çalışması gerekir.

Yüz Yüze Diyet Listesi Hazırlanırken Nelere Dikkat Edilir?

Diyet, kişiye özel olmalıdır. Kişinin yaşı, cinsiyeti, sağlık durumu, kullandığı ilaçlar, günlük egzersiz miktarı, yaşadığı bölge gibi çeşitli etkenler günlük alınması gereken besin miktarını etkiler. Diyetisyen yapılan ilk görüşmede tüm bu bilgileri danışanından edinir. Bu sayede kişiye en uygun ve sağlıklı diyet listesi planlanır. Kişinin günlük alması gereken enerji miktarı belirlenir ve bu enerjinin hangi besinlerden ne oranda geleceği hesaplanır. Diyet listesinde bulunan öğünler bu değerlere göre planlanır. Her hafta veya iki haftada bir güncellenen diyet listeleri ile kişilerin tüm diyet süresi boyunca kendileri için en uygun olan diyet listesini uygulaması sağlanır. 

Uygulanan diyet zayıflama tedavisi kapsamında planlanıyorsa diyette kalori kısıtlamalarına gidilir. Kilo alma diyeti olması halinde ise öğünlerin kalorisini arttırmaya yönelik bir yaklaşım sergilenir. Hastalıklarda beslenme durumunda dikkat edilmesi gereken yiyecekler olması halinde hasta bu yiyecekler kapsamında aydınlatılır. Diyet süreci hem hedef kiloya ulaşma hem de sağlıklı beslenmeyi öğrenme sürecidir. 

Op. Dr. Mücteba Gündüz Yüz Yüze Diyet Hizmeti Nasıl İşler?

Op. Dr. Mücteba Gündüz, Elipse yutulabilir mide balonu tedavisi başta olmak üzere obezite cerrahine yönelik başarısı kanıtlanmış cerrahi müdahaleleri gerçekleştirir. Her bir cerrahi müdahale ardından istenilen kilonun verilebilmesi ve kişinin yeni sağlık şartlarına uyum sağlayabilmesi için belirlenmiş beslenme protokolleri bulunur. Hastanın bir operasyon geçirmesi halinde diyet programı operasyon sonrasında uygulanması gereken beslenme protokolüne göre hazırlanır. Yüz yüze diyet sayesinde doktorumuz ve diyetisyenlerimiz koordineli çalışır. Op. Dr. Mücteba Gündüz’ün hastasını yakından takip etmesi ve beslenmesinde dikkat edilmesi gereken noktalar doğrultusunda diyetisyeni ile çalışması kişinin en doğru diyeti uygulamasını sağlar. 

  Fıtık Ameliyatı

Operasyon öncesinde ve sonrasında hastaların detaylı vücut analizi alınır. Operasyon ardından belirli periyotlarla diyetisyen görüşmesi ve ölçümler alınmaya devam edilir. Her hafta yenilenen diyet listeleri ile hastaların doğru beslenme protokolleri uygulaması sağlanır. Süreç sonunda baştan sona olan genel değişim ile hasta ve ekibin başarısı bir kez daha kanıtlanmış olur. 

Operasyon geçiren hastaları dışında Op. Dr. Mücteba Gündüz ekibinde bulunan diyetisyenler, zayıflama, kilo alma, hastalıklarda beslenme ve sporcu beslenmesi gibi danışmanlıklar kapsamında da yüz yüze diyet danışmanlığı sağlar. Sağlıklı ve doğru beslenme sürecine yönelik her şey Op. Dr. Gündüz’ün ekibinde danışmanlara sağlanır. 

Yüz Yüze Diyet Fiyatları Nedir?

Yüz yüze diyet danışmanlığı için fiyatlar belirli dönemlerde güncellenir. Seans veya aylık paketler halinde sunulan programlarda belirli ay üzerinde alınacak olan danışmanlıklarda indirimler uygulanabilir. Güncel fiyatlar ve yüz yüze diyet sistemiyle ilgili detaylı bilgi için bizimle buradan https://www.muctebagunduz.com/iletisim/ iletişime geçebilirsiniz. 

Mücteba Gündüz

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Genel Cerrahi AD

Yazı Sayısı: 343

Profili Gör
Mücteba Gündüz
Mücteba Gündüz

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Genel Cerrahi AD

Articles: 343

Bizimle İletişime Geçin!

Sizlere daha fazla bilgi verebilmek için bizimle iletişime geçin.

Teşvikiye Mh. Sezai Selek Sk.

Tayman Ap. No:16 D:7 Şişli,İstanbul,TR